Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de ofertele de Revolutia Preturilor doar la eMAG!

Convectorul electric poate fi solutia potrivita pentru incalzirea casei. Poate fi utilizat atat ca sursa principala de incalzire, cat si ca sursa secundara. Insa, pentru a face fata cu succes conditiilor date trebuie sa alegeti cel mai bun convector electric adaptat nevoilor voastre. In acest sens, va invitam sa urmariti materialul pe care l-am pregatit unde va vom oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Top cele mai bune convectoare electrice

#1 Convector de perete TESY CN 06 140 EA CLOUD AS W

 TESY CN 06 140 EA CLOUD AS W

Este un model de perete, ce are o putere de 1400 si este recomandat pentru incaperi cu suprafata de 14-18 mp. Prezinta clasa de protectie IP24 si este echipat cu protectie la supraincalzire si afisaj LED. Printre functiile din dotare se numara mod Sleep, functia de programare intarziata, Wi-fi, modul eco, AirSafe, modul confort, dar si protectie pentru copii.

Vezi detalii si pret

 

#2 Convector electric AlecoAir C20 Heatix negru

AlecoAir C20 Heatix negru

Este o varianta de podea cu o putere de 2000 W. Intervalul de setare a temperaturii este cuprins intre 10-49 de grade Celsius. Este potrivit pentru incaperi cu suprafata de pana la 30 mp. Beneficiaza de protectie IP24, protectie la inclinare si protectie la supraincalzire. Include functia Wi-fi, timer, termostat integrat, senzor de temperatura externa si telecomanda.

Vezi detalii si pret

 

#3 Convector de perete TESY HeatEco Cloud

TESY HeatEco Cloud

Este un model de perete ce are o putere de 2000 W. Poate face fata cu succes unei suprafete de pana la 24 mp. Face parte din clasa de protectie IP24 si este prevazut cu display LED, protectie la supraincalzire, protectie la stropire, protectie impotriva rasturnarii si protecite anti-inghet. De asemenea, include programator saptamanal, functie Wi-fi, Mod eco, Mod comfort si blocare taste copii.

Vezi detalii si pret

Cum alegem cele mai bune convectoare electrice?

Putere convector si suprafata incalzita

Primul pas de la care trebuie sa pronim este acela de a determina puterea de incalzire a dispozitivului, respectiv suprafata pe care o poate acoperi. Ideal ar fi ca un astfel de aparat sa fie utilizat si spatii bine izolate cu inaltime medie.

De regula, puterea convectoarelor electrice alterneaza intre 450 W si 3000 W. Pentru spatiile mici sunt suficiente dispozitive care au o putere de 450-500 W, cum ar fi 3-6 mp. Pentru suprafete de 10-12 mp, se recomanda modele cu puteri de 1100-1500 W. Pentru spatii de 12-24 mp, ar fi ideal un dispozitiv cu puterea cuprinsa intre 1600-2000 W, iar pentru spatii de 25-35 mp, ar trebui sa va orientati catre modele de 2100-3000 W. Acestea ar fi reperele pe care sa le luati in calcul. Sigur ca valoarea lor poate varia si in functie de tipul incaperii, nivelul de izolare si inaltimea acesteia.

De regula, un convector electric permite reglarea puterii in 2-5 trepte, iar modul de functionare este controlat prin intermediul termostatului. In cazul in care dispozitivul nu va fi reglat pentru a functiona adecvat, atunci va aparea riscul unor facturi mari la curent pentru ca aparatul va porni continuu pentru a incalzi camera. Mai mult decat atat, este recomandat sa amplasati convectorul in incaperi cu inaltimi de 2.4-2.6 metri.

Convectie naturala sau Convectie asistata

Un convector electric cu convectie naturala detine o viteza scazuta de circulare a aerului, ceea ce inseamna ca ar fi bine sa il folositi pentr incaperi cu suprafete mai mici.

Totodata, daca dispozitivul va fi utilizat in spatii mai mari, atunic este necesara o incalzire rapida, iar varianta optima este cea cu convectie asistata ce implica prezenta unui ventilator integrat crescand fluxul de aer cald.

Design si asezare convector electric

Un alt aspect deosebit de important face referire la locul in care ar trebui amplasat convectorul electric. Este important de analizat acest detaliu daca intentionati sa il utilizati in baie sau in alte incaperi cu nivel ridicat de umiditate. Astfel, va recomandam sa verificati daca modelul de care sunteti interesati dispune de protectie IP24, adica structura impiedica patrunderea obiectelor mai mari de 12.5 mm, astfel incat stropii sa nu poata afecta dispozitivul.

Daca optati pentru un model pentru perete, veti reusi sa economisiti si spatiu, fiind o varianta excelenta pentru spatiile sau locuintele mai mici. Pe de alta parte, aceasta varianta presupune un mod de instalare mai complex, iar in anumite situatii, veti avea nevoie si de un specialist. Mai mult decat atat, aparatul nu va mai putea fi mutat dintr-un loc in altul daca a fost fixat in perete.

Convectoarele de podea sunt prevazute cu roti si manere, fiind astfel usor de transportat dintr-un loc in altul. Nu are nevoie de conditii speciale de instalare. Spre deosebire de cele de perete, convectoarele de podea ocupa putin mai mult spatiu, sunt mai groase tocmai pentru a avea o stabilitate buna.

Totodata, unele modele ofera posibilitatea amplasarii atat pe podea, cat si montajul in perete, drept pentru care va fi expediat impreuna cu accesoriile necesare in ambele situatii si anume: kit de fixare in perete si picioare/roti pentru amplasarea in podea.

Referitor la dimensiuni, cele mai multe modele dispun de o inaltime de 40-50 cm cu o lungime de 60-120 cm.

Sistem de control

Aveti doua posibilitati in ceea ce priveste sistemul de control. Fie optati pentru un model cu panoul mecanic cu butoane, fie pentru o varianta cu panou digital si ecran LCD plus alte optiuni avansate.

Aici depinde de nevoile pe care le aveti si de cat de mult sunteti dispusi sa investiti. Daca vreti un aparat modern din punct de vedere tehnologic, atunci trebuie sa stiti ca exista si modele cu Wi-fi ce pot fi gestionate chiar si de pe telefonul mobil. Astfel, puteti controla dispozitivul de la dsitanta, fara sa fiti neaparat prezenti fizic la domiciliu, In plus, telecomanda este un accesori util pentru un control confortabil al aparatului.

Functii

Pentru o funcitonare sigura, este obligatorie functia de protectie la supraincalzire, dar si functia anti-inghet. In acelasi timp, poate dispune si de alte functii utile cum ar fi puterea reglabila in mai multe trepte si termostatul ajustabil pentru o reglare mai facila a consumului la spatiul in care locuiti.

In acelasi timp, mai gasim modele de convectoare electrice dotate cu functia de pornire intarziata si chiar functii ce permit programarea saptamanala sau pe intervale orare prestabilite.

Siguranta in utilizare

Desi un convector este un dispozitiv usor de folosit, trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte pentru o functionare optima. In primul rand, amintim de montarea convectorului, iar daca va trebui sa il montati in baie, asiguranti-va ca dispune de protectie impotriva stropirii. De asemenea, nu omiteti sa verificati in manualul tehnic de la ce distanta de sursele de apa poate fi asezat.

Pe de alta parte, daca discutam despre modelele cu montare in perete, verificati spatiul fata de zidarie pentru a permite circulatia aerului si degajarea caldurii acumulate la suprafata aparatului.

Sunt cateva modele care prezinta strat termoizolant suficient de gros astfel incat suprafata lor sa ramana sigura la atingere. Ca atare, aveti grija sa nu va sprijiniti pe convector si sa limitati accesul celor mic in apropierea sa.

Daca grilele de ventilatie vor fi obturate, exista riscul de supraincalzire. Prin urmare, evitati sa il asezati prea aproape de perete, mobila etc sau chiar sa uscati rufe pe el. In plus, pentru o functionare corecta, ar fi bine sa curatati grilele de aerisire de doua ori pe an folosind o perie sau aspiratorul. Pentru o metninere mai buna multi ani, aersiti regulat incaperea si nu il puneti in functiune in medii cu mult praf.

Mai mult decat atat, daca firul de alimentare se deterioreaza, nu mai folositi aparatul. In plus, inainte de curatare deconectati-l de la priza, iar pentru eventuale reparatii contarctati un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *