Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de reducerile de Home Deals doar la eMAG!

Aoterma a devenit o solutie practica si des folosita in locuintele unde ocazional apar probleme la nivelul incalzirii. Atat timp cat alegeti o aeroterma buna, aceasta va avea capacitatea sa restabileasca nivelul de confort termic . Si chiar daca pe piata o multime de optiuni, totusi nu orice varianta este potrivita oricaror nevoi. Ca atare, este important sa faceti o alegere buna si sa achizitionati cea mai buna aeroterma pentru nevoile voastre. In acest sens, va invitam sa urmariti materialul pe care l-am pregatit unde va vom detalia ceea ce trebuie sa stiti si sa aveti in vedere despre aceste dispozitive.

Top cele mai bune aeroterme

#1 Aeroterma de perete Olimpia Splendid, Caldo Sky B

 Olimpia Splendid, Caldo Sky B

Este o aeroterma de perete potrivita pentru toate anotimpurilor. Se distinge prin performantele pe care le poate atinge si functiile inovatoare. Aceasta integreaza functia timer, functia de oscilatie, termostat de siguranta, protectie la supraincalzire, incalzire rapida, Wi-fi si posibilitatea de a controla aparatul de pe telefon. In plus, include si telecomanda. Ofera trei trepte de putere si are o putere maxima de 2000 W.

Vezi detalii si pret

 

#2 Aeroterma ceramica turn Zilan ZLN2076

Zilan ZLN2076

Este un model de aeroterma ceramica tip turn care poate incalzi suprafete de pana la 25 mp. Are o putere maxima de 2200 W si pune la dispozitie doua trepte de putere. Este echipata cu motor din cupru cu sistem de siguranta, protecite impotriva supraincalzirii si termostat reglabil in intervalul 10-49 de grade Celsius. Include functia timer ce permite presetarea aparatului pentru maxim opt ore.  Include telecomanda, dar si un display ce va permite sa realizati toate setarile dorite.

Vezi detalii si pret

 

#3 Aeroterma ceramica de perete TESY HL 274W PTCW

TESY HL 274W PTCW

Este un model de perete ce poate face fata unei suprafete de pana la 14 mp. Este prevazut cu o putere de 2000 W si pune la dispozitie doua trepte de putere. Include termostat electronic pentru reglarea temepraturii, protecite la supraincalzire si oprire automata daca detecteaza ferestre deschise. Vine la pachet cu telecomanda ce va permite sa setati mai usor dispozitivul.

Vezi detalii si pret

 

#4 Aeroterma ceramica de perete Star-Light PTCA2000W

Star-Light PTCA2000W

Este un model prevazut cu o putere de 2000 W, ofera doua trepte de putere si poate face fata unei suprafete de pana la 15 mp. Include functia timer ce va permite sa presetati activitatea aparatului pentru maxim opt ore, iar termostatul face posibila reglarea temperaturii prin intermediul telecomenzii. La nivelul display-ului puteti verifica si temperatura din interiorul camerei.

Vezi detalii si pret

 

Cum alegem cea mai buna aeroterma?

Tipuri de aeroterme

In primul rand, trebuie sa cunoasteti care sunt tipurile de aeroterme pentru care puteti opta. Astfel, in functie de capacitatea de lucru, distingem doua categorii:

  • Aerotermele conventionale care reprezinta cea mai buna solutie pentru incalzirea casei. Prezinta o putere cuprinsa intre 1500-2500 W si pot incalzi un volum de 20-40 mc. Sunt potrivite, in principal, pentru o locuinta sau un apartament.
  • Aerotermele industriale ce sunt indicate pentru locuintele mari sau spatii extinse. Modelele electrice au o putere de minim 3000 W si pot incalzi o suprafata de pana la 30  mp.

Dar pentru suprafete si mai mari, recomandarea noastra este sa alegeti aerotermele cu GPL sau motorina. Au o putere si mai mre de incalzire, fiind potrivite chiar si pentru spatii de peste 200 de mp.

Sistem de incalzire

Un alt aspect pe care trebuie sa il cunoasteti se refera la modul de incalzire al aerotermei. Astfel, discutam de doua categorii: aerotermele cu ventilatoare si cele cu convectie. Depinde de cat de repede doriti sa se incalzeasca incapere, dar si cat de mult sa isi mentina efectul termic.

Aeroterma cu ventilare difuzeaza cu o anumita putere aerul incalzit de rezistenta incandescenta. Astfel, aerul din camera este incalzit fortat. Procesul este rapid, veti putea simti caldura imediat, dar obiectele din jur nu se vor incalzi, iar efectul de caldura se pierde destul de repede dupa ce aparatului a incetat sa mai functioneze.

Aeroterma cu convectie incalzeste progresiv si mai lent aerul. Caldura este degajata pe verticala si incalzeste si obiectele odata cu aerul. Caldura rezista mai mult timp, chiar si dupa ce aparatul nu mai functioneaza.

Mod de alimentare

Trebuie sa luati in calcul si modul de alimentare al aerotermei. Puteti opta pentru modele electrice sau pentru cele care folosesc combustibil, cum ar fi motorina sau GPL. Cele pe combustibil sunt potrivite pentru spatii mari, folosind in scop industrial. Pentru acasa, este suficienta o aeroterma electrica.

Aeroterma electrica are dimensiuni medii si ofera un mod de functionare mai silentios. Constituie si cea mai sigura alternativa, nu produce noxe si va permtie sa controlati caldura pe care o degaja. Daca incalziti incaperi de dimensiuni mici sau medii, aeroterma electrica nu va inregistra nici u nconsum energetic prea mare.

Dimensiuni

Daca spatiul de care dispuneti este unul mai restrans, atunci aerotermele pot fi o solutie optima. In general, un astfel de aparat nu este foarte voluminos, dimensiuniile fiind potrivite, iar greutatea nu depaseste niciodata 5 kg. Astfel, este usor de mutat dintr-o camera in alta, pentru a o putea folosi in mai multe incaperi.

Functii

In ceea ce priveste functiile din dotare, trebuie sa aveti in vedere ca aceasta sa dispuna de functii care sa ii asigure eficienta, flexibilitate si siguranta. Astfel, cel mai important aspect este acela de a avea termostat reglabil. Acesta va va permite sa setati temperatura in functie de nevoi, regland treptele de ventilare, iar in acest sens, ar fi bine sa aiba cel putin doua optiuni.

Functia de protectie anti-inghet este foarte utila atunci cand intentionati sa incalziti garajul, casele de vacanta etc, acolo unde temperatura este foarte redusa. Mai mult decat atat, sunt de bun augur si acele indicatoare luminoasa care va arata daca aparatul functioneaza sau are vreo problema de ordin functional.

Cu functia de oprire automata, se asigura siguranta in utilizare. Atunci cand aeroterma este acoperita sau apar situatii neprevazute, ar fi bine sa existe si aceasta functie.

Mai mult decat atat, exista si modele care dispune de treapta de aer rece pentru efect de racorire, ceea ce inseamna ca ati putea folosi aparatul si in sezonul cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *