Miele Blizzard CX1 Red EcoLine - SKRP3

Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de reducerile de Home Deals doar la eMAG!

Alegerea unui aspirator poate fi o decizie dificila dat fiind ca pe piata exista o multitudine de variante despre care poate nu cunoasteti foarte multe informatii sau, poate, sunteti pur si simplu dezorientati. In momentul in care alegem un aspirator ne gandim ca facem o investitie pe termen lung, de aceea, este foarte important sa alegem modelul potrivit nevoilor noastre, rezistent si eficient. Un aspirator fara sac prezinta avantajul de a beneficia de un recipient in locul sacului clasic, care devine mult mai practic si usor de golit. Pentru a face o alegere cat mai inspirata in materie de aspiratoare fara sac, va propunem sa urmariti in continuare un ghid ce va ofera informatii prezentate in mod punctual, care va va ajuta sa descoperiti produsul potrivit nevoile voastre. La final, va vom prezenta si un top 10 ale celor mai bune modele de aspiratoare din punct de vedere al raportului calitate/pret.

Puterea de aspirare

Puterea de aspirare poate fi de trei feluri: redusa, medie sau ridicata. Aceasta este aleasa, in principiu, in functie de locuinta ta. Astfel, daca in casa nu prea ai covoare, atunci te poti orienta fara probleme catre un aspirator cu o putere mai redusa. Insa, daca locuiesti intr-o casa cu multe covoare sau ai covoare cu peri medii-lungi, atunci, invariabil, ar trebui sa te orientezi catre un model mai puternic.

Puterea motorului este exprimata in Watti si este mentionata atat in manualul de utilizare, cat si in descrierea produsului. Atentie, insa, caci puterea nu este similara cu puterea de aspirare. Sunt doua aspecte diferite, la care trebuie sa fiti atenti. Puterea reprezinta un indicator al performantei de curatare, insa, daca discutam despre modelele puternice, este necesar ca aspiratorul ales sa aiba si un variator de putere pentru a o putea regla, in functie de suprafata pe care doriti sa o curatati.

Capacitatea de colectare

Este o conditie esentiala pentru o sesiune de aspirare optimizata ca rezervorul de colectare a murdariei sa aiba o capacitate suficient de mare. Nu este placut sa intrerupi activitatea doar pentru a goli recipientul. Capacitatea de colectare poate sa fie aleasa in functie de locuinta pe care o aveti. Astfel, daca locuiti intr-un apartament, atunci ar fi mai mult ca suficient un recipient cu capacitate medie. Insa, daca locuiti intr-o casa spatioasa, atunci recipientul ar trebui sa fie mai mare. In principiu, majoritatea modelelor de aspiratoare prezinta o capacitate medie de 1-2 litri, iar cele mai incapatoare ating sau chiar pot depasi 4 litri. Totusi, daca aspiratorul are un recipient cu capacitatea mai mica de un litru, l-as recomanda totusi pentru o garsoniera sau un apartament foarte mic.

Un astfel de recipient este mult mai practic decat un sac clasic, fiindca nu mai atrage costuri ulterioare cu schimbarea lui asa cum se intampla in cazul sacilor. Cu alte cuvinte, utilizatorul trebuie doar sa goleasca recipientul si, ocazional, sa il spele.

Accesorii

In principiu, un aspirator bun va fi dotat, in primul rand, cu accesoriile de baza: perie stadard si tub prelungitor metalic. Tubul trebuie sa fie suficient de lung incat sa faciliteze curatarea locuintei, in functie de situatie. Cele mai performante modele vin la pachet cu o multitudine de alte accesorii, care sunt deopotriva foarte utile: duze pentru pardoseala dura, duze turbo care eficientizeaza aspirarea murdariei, duze potrivite pentru spatii inguste, accesorii pentru tapiterii sau mobila sau chiar accesoriu pentru curatarea parului provenit de la animalele de companie. Aici depinde si de nevoile pe care voi le aveti, fiindca, de exemplu, cei care nu au un animal de companie, ar putea sa nu fie interesati de accesoriul special si asa mai departe.

Filtrare

In general, aspiratoarele fara sac utilizeaza fluxul de aer, cu ajutorul caruia absob praful si murdaria eficient, aerul eliminat fiind mult mai curat. Filtrarea se realizeaza in mai multe etape prin centrifugare pentru protectia motorului si la evacuarea aerului. Unul dintre cele mai performante si populare filtre existente pe piata este High Effiency Particulate Air sau, prescurtat, HEPA. Expertii sustin ca acest tip de filtru separa eficient mucegaiul, fumul sau praful de obiecte si din aer, astfel ca aerul eliberat este purificat in proportie de 99.97%, reusind sa capteze si particule mai mici de 0.3 microni. Acest tip de filtru este recomandat chiar si pentru persoanele care sufera de alergii sau chiar astm.

Aspiratoarele fara sac sunt prevazute cu mai multe filtre. Majoritatea dintre acestea se pot curata prin simpla clatire cu apa, insa doar unele modele de aspiratoare fara sac prezinta si filtre ce necesita inlocuire periodica. Pe de alta parte, filtrele permanente, trebuie doar curatate, nu si inlocuite, la cateva saptamani.

Nivel zgomot

Acesta constituie un alt aspect ce trebuie luat in considerare in cazul aspiratoarele. In general, aspiratoarele modern au devenit din ce in ce mai silentioase, iar recomandarea noastra este ca aspiratorul ales sa nu depaseasca in jur de 75 dB. Astfel, vei fi mai relaxat in timpul aspirarii si nici vecinii nu vor mai fi deranjati de zgomotul produs de aparatul in discutie. In plus, daca puterea de aspirare poate fi reglata, cu cat aceasta este mai mica, cu atat nivelul de zgomot produs scade.

Dimensiuni

Dimensiunile aspiratorului poate fi un aspect foarte important mai ales pentru cei ce au locuinte mai putin spatioase. Acest subiect este discutabil si va voi explica imediat de ce. In general, un aspirator fara sac prezinta dimensiuni similare cu modelele clasice cu sac. Cei care locuiesc in apartamente nu foarte spatioase, vor tinde sa se orienteze catre modele mai mici. Insa, as vrea sa priviti lucrurile si dintr-un alt unghi. Un aspirator mai mare are, de regula, un motor mai puternic si un recipient mai incapator. Daca locuiti la casa, consideram ca ar fi recomandat sa va orientati catre astfel de modele. Referitor la greutate, aceasta poate varia intre 2-3 kg in cazul modelelor compacte si 6-7 kg in cazul modelelor mai mari.

Top 10 cele mai bune aspiratoare fara sac 2024

Miele Blizzard CX1 PowerLine SKRF51. Aspirator fara sac Miele Blizzard CX1 PowerLine SKRF5

Putere: 890 W

Capacitate: 2 litri

Accesorii: accesoriu pentru spatii inguste, perie parchet, duza tapiterie

Alte caracteristici: filtru HEPA, derulator automat cablu, variator de putere, tehnologie Vortex

Vezi detalii si pret

Philips PowerPro Compact FC9331/092. Aspirator fara sac Philips PowerPro Compact FC9331/09

Putere: 900 W

Capacitate: 1.5 litri

Accesorii: perie standard, accesoriu spatii inguste, cap aspirare TriActive

Alte caracteristici: tehnologie Nano Clean, filtru HEPA 13, Power Cyclone 5, derulator automat cablu

Vezi detalii si pret

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF53. Aspirator fara sac Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine SKCF5

Putere: 890 W

Capcaitate: 2 litri

Accesorii: perie standard, perie pentru tapiterie, accesoriu pentru spatii inguste

Alte caracteristici: tenologia Comfort Clean, tehnologie Vortex, derulator automat cablu, variator de putere, filtru de particule fine de praf Gore Clean Stream

Vezi detalii si pret

Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA4. Aspirator fara sac Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA

Putere: 550 W

Capacitate: 2.5 litri

Accesorii: perie standard, perire de aspirare Power Air

Alte caracteristici: tehnologia Silence Force, tehnologia Cyclonic 4A+, derulator automat cablu

Vezi detalii si pret

Philips PowerPro Expert FC9729/095. Aspirator fara sac Philips PowerPro Expert FC9729/09

Putere: 650 W

Capacitate: 2 litri

Accesorii: perie standard, perie mica, accesoriu pentru spatii inguste

Alte caracteristici: tehnologia Power Cyclone, tehnologia Allergy Lock, variator de putere

Vezi detalii si pret

Rowenta Compact Power XXL RO4866EA6. Aspirator fara sac Rowenta Compact Power XXL RO4866EA

Putere: 550 W

Capacitate: 2.5 litri

Accesorii: perie mini turbo, accesoriu spatii inguste, perie parchet

Alte caracteristici: tehnologie ciclonica, derulator automat cablu

Vezi detalii si pret

 


Philips PowerPro Compact FC9334/097. Aspirator fara sac Philips PowerPro Compact FC9334/09

Putere: 650 W

Capacitate: 1.5 litri

Accesorii: perie standard, accesoriu pentru blana animale, accesoriu pentru spatii inguste, perie cu trubina rotativa

Alte caracteristici: PowerCyclone 5, derulator automat cablu, filtru antialergic lavabil, Active Lock

Vezi detalii si pret

Rowenta Compact Power RO37868. Aspirator fara sac Rowenta Compact Power RO3786

Putere: 750 W

Capacitate: 1.5 litri

Accesorii: perie standard, periemica, accesoriu pentru blana animale, accesoriu pentru spatii inguste, duza tapiterie

Alte caracteristici: derulator automat cablu, indicator recipient colector plin, tehnologia Power Cyclonic

Vezi detalii si pret

Electrolux Ease C2 ECC21-4SB9.Aspirator fara sac Electrolux Ease C2 ECC21-4SB

Putere: 700 W

Capacitate: 1.83  litri

Accesorii: perie speciala, accesoriu pentru spatii inguste, duza tapiterie

Alte caracteristici: filtrare cvadrupla, tehnologia Double Step Cyclone, derulator automat cablu, variator de putere, filtru EPA 12 lavabil

Vezi detalii si pret

Rowenta Compact Power 3A RO375310. Aspirator fara sac Rowenta Compact Power 3A RO3753

Putere: 750 W

Capacitate: 1.5 litri

Accesorii: perie standard, perie pentru tapiterie, accesoriu pentru spatii inguste, perie parchet

Alte caracteristici: sistem Cyclone, derulator automat cablu, indicator recipinet colector plin, doua niveluri de filtrare

Vezi detalii si pret

One thought on “Recomandari aspiratoare fara sac: Cele mai bune aspiratoare fara sac 2024

  1. Forever Miele, cele mai bune electrocasnice EVER 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *