Cel mai bun espressor automat

Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de reducerile de Home Deals doar la eMAG!

O zi buna incepe cu o cafea de calitate pe care sa o savurezi cu placere, fie ca esti relaxat, fie ca esti contra timp. Prepararea cafelei dimineata, mai ales, atunci cand timpul cu se scurge in favoarea ta, devine o grija in plus, de aceea, cel mai bine ar fi sa apelezi la un aparat potrivit care sa pregateasca bautura preferata in locul tau. Tot mai multi cumparatori care stiu ce inseamna gustul unei cafele adevarate, opteaza pentru espressoare automate, care Fintreg procesul si reusesc sa pregateasca bauturi cu adevarat savuroase.

O cafea de calitate se obtine prin trecerea apei la o temperatura ridicata printr-o masa compacta de cafea intr-un timp redus, de circa 25 de secunde, la o presiune foarte mare. Cele mai delicioase bauturi tip espresso sunt obtinute cu ajutorul aparatelor care incorporeaza si rasnita, astfel ca inainte ca bautura sa fie pregatita, intai boabele de cafea sunt macinate. Mirosul este unul irezistibil si, evident, si gustul cafelei este unul pe masura.

Si pentru ca alegerea aparatului potrivit a devenit o decizie foarte complexa si dificila, am pregatit acest material cu scopul de a clarifica toate nedumeririle si de a va indica, pas cu pas, ceea ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti aparatul potrivit. Prin urmare, va propunem sa urmariti in continuare acest material, la finalul caruia veti gasi si cele mai bune espressoare automate ale momentului.

Ce functii ar trebuie sa integreze un espressor automat bun?

In general, daca dorim sa preparam o cafea tip espresso la un aparat manual sau semi-automat, va trebui sa adaugam cafeaua in portafiltru, ne adaugam apa in recipientul destinat acesteia, ulterior, sa  verificam presiunea apei, iar aici avem doua situatii: fie reglam manual presiunea apei, fie mizam pe precizia unei pompe electrice astfel ca unele modele de espressoare semi-automate vor trebui oprite manual cand ceasca s-a umplut sau alte variante distribuie automat si cantitatea optima de apa. Insa, daca alegi aceasta varianta, chiar daca pretul este ceva mai accesibil, poate fi mai incomod de folosit spre deosebire de variantele automate.

Prin urmare, intorcandu-ne la espressoarele automate sau chiar super-automate, trebuie sa stii ca acestea vin cu o rasnita integrata, astfel ca vei putea folosi chiar si cafea boabe, ceea ce este ideal, pentru ca vei putea savura un espresso din boabe proaspat macinate, ori de cate ori iti doresti. In acest sens, este esential sa optam pentru o varianta de espressor ce dispune de rasnita de ceramica fiindca acest material nu are tendinta de a se incalzi, spre deosebire de rasnitele din metal, motiv pentru care gustul cafelei nu este in niciun fel afectat. In plus, rasnita ar trebui sa aiba si setari de reglare, pentru a putea obtine o macinare potrivita pentru tipul de cafea folosit.

Un espressor automat este, indubitabil, un aparat complex si complet, ce iti simplifica munca si care te poate ajuta sa prepari o gama variata de bauturi de la espresso, espresso lung pana la latte machiato, cappuccino, cafe crema ori ristreto. Mai mult decat atat, daca iti doresti o bautura cu lapte, aparatul va trebui sa dispuna de un vas special care poate fi detasat si pastrat la frigider atunci cand nu este folosit. In cazul in care nu dispune de acest vas, ar trebui sa integreze cel putin un sistem prin care sa puteti adauga laptele.

In consecinta, intreg procedeul este simplificat de catre aparatul care dispune toate sistemele si functiile de care are nevoie pentru a prepara bautura exact pe gustul nostru. Imediat ce ai realizat setarile dorite, apa este incalzita in bolierul integrat si este directionata catre masa compacta de cafea, iar daca este cazul, laptele va fi spumat si adaugat in ceasca fara sa fie nevoie de interventia voastra. Este imperios necesar sa te asiguri ca aparatul pe care il alegi include toate aceste functii pentru o functionare optima si pentru a obtine o bautura de calitate. In cazul in care aparatul nu este complet automat, va trebui sa rasnesti cafeaua in alt dispozitiv, ceea ce nu devine comod pentru utilizator si ar presupune achizitionarea separata a unei rasnite.

Pe de alta parte, te-as mai sfatui sa fii atent la existenta functiei de autocuratare, pentru a te asigura ca niciodata n va ramane lapte in circuit dupa ce ai preparat o cafea cu lapte. Totodata, verifica intotdeauna daca aparatul si unitatea de preparare a cafelei sunt usor de curatat, fiindca este mucegaiul isi poate face aparitia foarte usor in aceste zone.

Cele mai sofisticate variante de espressoare permit controlarea dozei de cafea, dar si a altor parametrii, astfel incat sa iti poti pregati propria reteta de cafea, independent de variantele pe care acestea le pune la dispozitie in mod standard. Astfel de aparate, sunt prevazute cu dispozitive de scurgere reglabile ce sunt potrivite atunci cand doresti sa schimbi dimensiunea cafelei. De asemenea, sistemul anticalcar este si el foarte important fiindca reduce frecventa cu care va trebui detartrat aparatul.

Un alt detaliu foarte interesant si practic se refera la suprafata incalzita pentru cesti, care are rolul de a incalzi ceasca in care urmeaza sa fie adaugata si servita cafeaua.

Puterea si presiunea optima pentru un espressor automat

Pentru a obtine o cafea de calitate, apa trebuie sa treaca prin aparat cu o anumita presiune, iar cei mai mult specialisti sustin ca aceasta trebuie sa fie undeva la 8-9 bari. Prin urmare, puterea si nivelul presiunii fac diferenta intre espressoarele automate cu adevarat bune. Totodata, aceste aparate pot fi conectate la reteaua electrica, iar puterea lor variaza, de regula, intre 1450 W pentru uz casnic si 1850 W pentru o rezistenta mai mare daca este folosit in mod frecvent, cum ar fi la birou. De asemenea, acest indicator determina si timpul in care aparatul devine gata de utilizare.

Mai mult decat atat, pompele integrate in aparate pot genera o presiune de pan ala 15 bari, iar espressorul asigura ca presiunea sa ramana constanta pe tot parcursul prepararii bauturii, fara a avea nevoie de interventie manuala.

Care este capacitatea optima a unui espressor automat?

Cand discutam despre capacitatea espressorului automat, ne referim atat la capacitatea rezervorului de apa, cat si a celui de cafea, ambele putand varia de la un model la altul si nu vor fi niciodata egale intre ele. In principiu, daca achizitionezi un espressor automat pentru a il folosi la birou, ideal ar fi sa optezi pentru o varianta cu capacitati mai mari, pentru a nu fi nevoie sa il realimentezi  mereu. In principiu, cel putin 1 litru pentru rezervoul de apa si 250 grame pentru cel de cafea. In cazul in care il achizitionezi pentr uz casnic, poti opta pentru o varianta mai mica daca esti singurul din familie care obisnuieste sa consume cafea ori daca sunteti o familie numeroasa, te poti orienta deopotriva pentru o varianta mai mare. Capacitatea optima pentru un astfel de aparat depinde doar de nevoile utilizatorului si trebuie sa te asiguri ca varianta pe care o alegi este in concordanta cu necesitatile tale. In plus, este bine de stiut ca exista si variante de espressoare care pot prepara in acelasi timp chiar si doua bauturi.

Dimensiuni si aspect

Inainte de a achizitiona espressor-ul potrivit, trebuie sa te asiguri ca ii vei gasi locul potrivit in bucatarie. Aici este vorba, in primul rand, despre dimensiunileel aparatului, care pot varia in functie de cat de mare va fi modelul de care ai nevoie. Locul in care alegi sa il amplasezi trebuie sa iti permita un acces facil la aparat, atat pentru momentele in care este folosit, cat si pentru momentul in care va trebui curatat. Pe de alta parte, in ceea ce priveste greutatea, de obicei, un astfel de aparat nu este foarte greu, iar majoritatea modelelor nu depasesc 10 kg.

Referitor la aspect, multi care achizitioneaza un espressor pentru uz casnic isi doresc sa mentina acelasi ton si design al bucatariei. Prin urmare, majoritatea modelelor folsoesc palete cromatice destul de des intalnite cum ar fi negru, argintiu, inox, ceea ce le face sa se integreze usor in orice decor si in orice tip de bucatarie.

Cele mai bune espressoare automate 2024

Miele CM 63601.Espressor automat Miele CM 6360

 • Alimentare cafea boabe
 • Putere de 1500 W
 • Presiune 15 bari
 • Rezervor de apa 1.8 litri si compartiment de cafea 300 de grame
 • Cafea, Espresso, Espresso macchiato, Cappucino, Latte macchiato, Lapte cald, Apa fierbinte, Caffe Latte, Ceai, Espresso dublu, Ristretto, Spuma de lapte, Macchiato dublu, Cappuccuno dublu, Cafea cu lapte, Caffe Lungo
 • Sistem anti-picurare, timer, oprire automata, indicator nivel apa, incalzire rapida, setare temperatura, setare cantitate de cafea, setare grad macinare, rasnita, one touch for two

Vezi detalii si pret

 

 

 

Jura D6 Piano Black2. Espressor automat Jura E8 Professional Aroma Piano Black

 • Alimentare cafea boabe si cafea macinata
 • Putere de 1450 W
 • Presiune 15 bari
 • Rezervor de apa de 1.9 litri si compartiment de cafea 280 de grame
 • Espresso, 2 x Espresso, Cafea, Latte machiato, Cappuccino, Apa fierbinte, Espresso intenso spumare lapte
 • Sistem de filtrare Claris Smart, Sistem de lapte HP1, Sistem inteligent de apa pentru detectarea automata a filtrului, Preparare la una sau doua cesti

Vezi detalii si pret

 

 

 

Gaggia Naviglio Classic3. Espressor automat Gaggia Naviglio Classic

 • Alimentare cafea boabe
 • Putere de 1850 W
 • Presiune de 15 bari
 • Rezervor de apa 1.5 litri de apa si comperiment de cafea de 300 de grame
 • Grup de cafea detasabil, Meniul pentru setare bauturi si mentenanta, Rasnita din ceramica reglabila pe 5 trepte, Sistem aburi rapid, Posibilitatea de a prepara doua cafele simultan, Cappuccino manual cu steamer pentru vapori

Vezi detalii si pret

 

 

Gaggia Cadorna Plus4. Espressor Gaggia Cadorna Plus

 • Alimentare cafea boabe sau cafea macinata
 • Putere de 1900 W
 • Presiune de 15 bari
 • Rezervor de apa 1.5 litri si compartiment de cafea 300 de grame]
 • Cafea, Espresso, Apa fierbinte, Espresso dublu, Ristretto, Americano
 • Incalzire rapida, sistem decalcifiere, setare cantitate cafea, setare grad macinare, stand by, sistem de memorare, abur, suport ceasca reglabil, setare grad tarie cafea

Vezi detalii si pret

 

 

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110.W5. Espressor automat De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.W

 • Alimentare cafea boabe
 • Putere de 1450 W
 • Presiune de 15 bari
 • Rezervor de apa 1.8 litri si compartiment de cafea de 250 de grame
 • Espresso, Cappuccino, Caffe Lungo
 • 13 trepte de macinare cafea, indicator nivel apa, curatare autoamta, sistem economisire energie electrica, sistem decalcifiere, setare temperatura, setare cantitate cafea, setare grad macinare, rasnita

Vezi detalii si pret

 

 

Krups Evidence EA8901106. Espressor automat Krups Evidence EA890110

 • Alimentare cafea boabe
 • Putere de 1450 W
 • Presiune 15 bari
 • Cafea, Espresso, Espresso macchiato, Cappuccino, Apa fierbinte, ceai
 • 3 trepte de macinare rasnita, oprire automata, curatare automata, sistem economisire energie electrica, sistem decalcifiere, setare temperatura, setare cantitate cafea, setare grad macinare, rasnita

Vezi detalii si pret

 

 

De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B7. Espressor automat De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

 • Alimentare cafea boabe sau cafea macinata
 • Putere de 1450 W
 • Presiune 15 bari
 • Rezervor de apa 1.8 litri si compartiment de cafea 250 de grame
 • Cafea, Espresso, Cappuccino
 • Oprire automata, indicator invel apa, curatare automata, sistem economisire energie electrica, sistem decalcifiere, setare temperatura, setare cantitate de cafea, setare grad macina, rasnita

Vezi detalii si pret

 

 

Melitta® Avanza8. Espressor Automat Melitta® Avanza

 • Alimentare cafea boabe
 • Presiune 15 bari
 • Espresso, Cappuccino
 • Compartiment cafea 250 de grame
 • Sistem anti picurare, oprire automata, 5 niveluri de granulatie, spumare lapte, 3 trepte de putere, sistem de picurare reglabil, 3 niveluri de intensitate a cafelei

Vezi detalii si pret

 

 

Philips EP2235/409. Espressor automat Philips EP2235/40

 • Alimentare cafea macinata sau cafea boabe
 • Putere de 1500 W
 • Presiune de 15 bari
 • Rezervor apa de 1.8 litri si rezevor lapte 260 ml
 • Cafea, Espresso, Cappuccino, Apa fierbinte
 • 12 trepte de macinare rasnita, rasnita ceramica, sistem de spumare rapida LatteGo, reglare intensitate aroma, 3 varietati de cafea

Vezi detalii si pret

 

 

Gaggia Brera GES-15BRERA-BK10. Espressor Gaggia Brera GES-15BRERA-BK

 • Alimentare cafea boabe
 • Putere de 1450 W
 • Presiune de 15 bari
 • Rezervor apa de 1.2 litri si compartiment cafea 250 de grame
 • Cafea, Ciocolata calda, Cappuccino, Latte macchiato
 • Oprire automata, curatare automata, sistem decalcifiere, cupe dozare cafea, rasnita ceramica, sistem automat de setare a tariei cafelei, dispenser cafea reglabil pe inaltime

Vezi detalii si pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *