Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de ofertele de Home Deals doar la eMAG!

Scurta introducere

Esti in cautarea unei combine frigorifice bune, insa nu te poti decide asupra unui model? Intr-adevar, oferta este foarte diversificata si se poate intampla, ca de multe ori, multiplele variante sa ne puna in dificultate decat sa ne faca decizia mai simpla. Pentru a face cea mai buna alegere este esential sa fim informati in prealabil, sa cunoastem foarte bine caracteristicile produsului care stau la baza nevoilor noastre si sa determina modelul care ne satisface cel mai bine necesitatile. Va propunem sa urmariti in continuare acest material unde va vom prezenta principalele aspecte pe care trebuie sa le analizati, iar la final va va vom prezenta topul celor mai bune combina frigorifice din acest an votate chiar de cumparatori.

De ce aspecte trebuie sa tinem cont cand achizitionam o combina frigorifica?

Tipologie

Acesta constituie primul criteriu foarte important in determinarea produsului potrivit si este, de regula, ales si in functie de modul in care iti amenajezi bucatarie. In acest sens, exista doua alternative:

Combinele clasice care sunt si cele mai cautate modele, avand un pret de achizitie destul de variabil, in functie de dotari. In acest caz, design-ul poate juca un rol important, iar un avantaj important este acela ca poate fi mutat foarte usor dintr-un loc in altul.

Combinele incorporabile sunt alternativa potrivita pentru cei ce vor sa aiba o bucatarie cu aspect unitar, acestea fiind integrate complet in mobilier, astfel incat sa nu mai ramana deloc vizibile. In general, sunt putin mai scumpe, insa creaza bucatariei si un aspect mai aerisit.

Capacitate

Un alt aspect ce trebuie analizat foarte bine se refera la capacitatea combinei. In mod evident, cu cat capacitatea este mai mare, cu atat vei avea mai mult spatiu pentru depozitarea alimentelor. Trebuie analizata atat capacitatea frigiderului, cat si a congelatorului, pentru a vedea daca ambele compartimente sunt in concordanta cu  nevoile tale. Sigur ca frigiderul va trebui sa fie ceva mai spatios decat congelatorul, iar acesta este un lucru firesc. Cu cat familia este mai numeroasa, iar frecventa de gatit este mai mare, cu atat va trebui sa te orientezi catre o combina mai spatioasa. In principiu, pentru o familie normala ar trebui sa se orienteze catre modele a caror capacitate incepe de la 250-300 de litri.

Sistem de racire

Reprezinta urmatorul punct care merita sa ii acorzi toata atentia si vei intelege imediat de ce. In prezent, pe piata exista mai multe tipuri de sisteme de racire, iar tu vei opta pentru cel ce consideri ca ai nevoie:

Sistemul No Frost – sau fara gheata, implica scaderea temperaturii din interior cu ajutorul aerului rece, prevenind formarea ghetii in interiorul aparatului. Cu ajutorul acestui sistem, nu vei mai avea grija formarii ghetii si, implicit, nu va fi nevoie sa mai dezgheti periodic aparatul pentru a il curata. Exista situatii in care atat frigiderul, cat si congelatorul sunt prevazute cu acest sistem, fie in varianta Full No Frost sau Total Fros, insa exista si cazuri in care sistemul apare doar la partea destinata pastrarii zilnice a hranei. Acest sistem reprezinta unul dintre cele mai importante caracteristici pe care le poate avea un astfel de aparat, oferind eficienta, dar si fiabilitate.

Sistemul Neo Frost determina un grad ridicat de umiditate in frigider, pana la  90%.

Sistemul Low Frost contribuie la reducerea formarii ghetii pe vaporizator.

Sistemul Garden Fresh face posibila circularea optima a aerului pentru ca fructele si legumele sa nu se deshidrateze mai rapid decat este cazul.

Sistemul Smart Frost presupune reducerea depunerilor de bruma de la nivelul congelatorului, transferand temperatura scazuta direct la pereti. In general, acest sistem necesita decongelare, insa destul de rar, peretii interiori fiind pastrati netezi.

Sistemul Perfect No Frost determina scaderea uniforma a temperaturii pe toata suprafata, oferind un nivel de umiditate potrivit.

Acesta ar fi noile sisteme de racire, insa pentru o buna informare, o sa mentionez si vechile sisteme de racire si anume:

Sistemele statice care presupun racirea cu ajutorul unui perete de gheata care se formeaza in spatele compartimentelor. In principiu, gradul de umiditate din interior este potrivit, alimentele ramanand proaspete, insa temperatura nu va fi distribuita in mod uniform.

Sistemele dinamice prezinta in interior un ventilator ce determina un nivel de umiditate optim, distribuind aerul rece in compartiment in mod uniform.

Recomandarea mea este sa va orientati catre un sistem care va scapa de grija dezghetarii periodice a aparatului si care sa ofere cele mai bune conditii alimentelor voastre. Cei mai multi cumparatori se orienteaza atunci cand vine vorba de sistemul de racire catre cel No Frost.

Compartimentare interioara

Atunci cand vine vorba despre compartimentarea interioara, discutia merge in doua directii: compartimentarea frigiderului si compartimentarea congelatorului.

Zona de pastrare a alimentelor este masurata in litri, iar in cazul frigiderului interiorul este prevazut cu sertare si rafturi. In principiu, acest aspect tine de nevoile si gusturile fiecaruia. In cazul in care vei depozita vase mari cu mancare, atunci probabil vei fi interesat de modele nu cu foarte multe setare, ci mai degraba cu rafturi care se pot regla pe inaltime. Daca iti doresti un aparat care sa permita depozitarea separata alimentelo, atunci recomadnamo combina cu mai multe zone separate cum ar fi: setar zero grade, setar legume, suporti amplasati pe usa frigiderului si asa mai departe. Din punctul meu de vedere, in orice situatie, nu ar trebui sa lipseasca compartimentul pentru legume care permite mentinerea vegetalelor proaspete mai mult timp. In plus, si usa frigiderului va trebui sa fie bine organizata pentru a putea depozita cat mai eficient sticle, borcane si recipiente de mici dimensiuni.

In ceea ce priveste compartimentarea congelatorului, lucrurile sunt destul de simple. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca spatiul oferit este suficeint de mare, iar majoritatea combinelor ofera trei sertare ce difera ca volum. La modelele cu capacitati mai mari, intalnim si patru setare pentru congelator sau chiar suporturi suplimentare pe usa. Compartimentele sub forma de setare si nu de rafturi, te vor ajuta sa depozitezi alimentele in functie de natura lor, astfel ca alimentele sa nu faca schimb de mirosuri si arome intre ele.

Indiferent de accesoriile pe care le preferati si modul de organizare dorit, este esential ca materialele din care sunt realizate sertarele si rafturile sa fie calitative, sa poata sustine chiar si vase mai voluminoase si,  bineinteles, sa fie usor de intretinut.

Eficienta energetica

Sigur ca discutia nu putea trece mai departe fara sa analizam si eficienta energetica a produsului. Sigur ca o combina frigorifica reprezinta o achizitie pe termen lung, asa ca nu ne dorim un produs care sa consume foarte mult, ci tindem catre unul cat mai economic, de aceea, trebuie sa cunoasteti cateva aspecte importante. Cel mai eficient dispozitiv din perspectiva consumului de energie electrica este A+++, insa nu este tocmai cea mai numeroasa categorie. Exista foarte multe variante incadrate si in clasele A++ si A+, care reusesc sa obtina, deopotriva, un consum energetic destul de mic. In opinia mea, ar fi bine sa optezi catre un model cat mai economic, chiar daca este posibil ca acesta sa fie putin mai costisitor.

Functii

Functiile sunt cele care determina performantele si flexibilitatea aparatului, de aceea, nu trebuie uitate nici ele. Pentru cei care sunt pasionati de tehnologie sau o folosesc, pur si simplu, pentru a isi usura viata, atunci trebuie sa aducem la cunostinta cateva aspecte interesante.

In primul rand, pentru cei ce pleaca des in vacanta sau lipsesc de acasa perioade mai lungi de timp, cel putin cateva zile, este ideala functia Holiday. Aceasta te ajuta sa obtii un consum energetic extrem de mic, insa singura conditie este ca pe durata activarii acestei functii, sa te asiguri ca nimeni nu va mai umbla la combina. Child Lock este functia potrivita pentru cei care au copii mici, impiedicand accesul acestora  la alimentele din interiorul aparatului. Functia Wi-fi permite controlul de la dsitanta al combinei, iar in cazul in care apar eventuale probleme, acestea vor fi diagnosticare mai usor. Voice Recorder reprezinta o functie de ultima geenratie, prin intermediul careia poti lasa mesaje vocale ce vor putea fi ulterior ascultate.

Functia super congelare ofera protectie alimentelor aflate in compartimentul de inghetare, prevenind dezghetarea acestora atunci cand sunt introduse altele noi. Functia de avertizare usa deschisa activeaza un semnal sonor in momentul in care uiti sau, pur si simplu, nu inchizi complet usa, prevenind astfel degradarea alimentelor. Smart diagnosis ajuta la identificarea problemelor ce apar la combina, remedierea acestora fiind mai simpla.

Garnitura antibacteriana implica integrarea ionilor de argint la nivelul peretilor, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor si aparitia de mirosuri neplacute.

O functie noua si foarte interesanta se refera la cea de conversie care nu face altceva decat sa transforme congelatorul temporar in frigider. Astfel, aparatul va functiona pe ambele zone  ca un frigider, marind astfel volumul acestuia. Totodata, functia eco garanteaza un consum energetic mic.

Filtrul de aer din interiorul aparatului asigura un flux curat si retine bacteriile. Senzoul de control al umiditatii pastreaza in special fructele si legumele proaspete mai mult timp.

Sigur ca nu puteam uita nici de dozatorul pentru apa care este foarte util, mai ales, in sezonul cald. Acesta te ajuta sa ai apa proaspata si rece la discretie. Rezervorul se afla pe interiorul usii si va trebui constant alimentat.

Temperatura de la nivelul frigiderului, dar si de la nivelul congelatorului, precum si functiile speciale vor fi activate cua jutorul display-ului LCD sau cu touch screen. In functie de cat de moderna este combina, putem gasi si aceste dotari.

Diversitatea functiilor din dotare si performantele acestora  au, bineinteles, legatura directa si cu pretul de achizitie. Insa, fiecare cumparator va alege modelul de combina cu functiile care ii sunt necesare.

Aspect si Dimensiuni

Ultimul aspect, dar nu cel din urma, care te-ar putea ajuta in identificarea produsului potrivit se refera la aspect si dimensiuni. In principiu, pentru multi cumparatori spatiul este destul de limitat, de aceea, combina trebuie incadrata la fix. Exista modelel cu latimi de 60 cm, de 70 de cm sau chiar mai mult, in functie si de capacitate. De asemenea, trebuie luate in calcul si adancimea combine, cat si inaltimea sa, fiindca exista modele care ajung si la 2 metri, insa s-ar putea ca zonele superioare sa fie nu foarte accesibile pentru utilizatorii cu inaltimi mici.

O importanta majora o are si design-ul produsului, iar  modelele noi pun accent si pe acest aspect. In functie de design-ul bucatariei, dar si de propriile gusturi, poti opta intre modele mai retro, modele colorate, modele negre sau albe ori clasicele variante din inox. Ideal ar fi sa te orientezi catre modele care sunt in concordanta din punct de vedere al stilului si cromaticii si cu celelalte electrocasnice sau cu mobilierul.

Top 10 cele mai bune combine frigorifice

Samsung RB38A7CGTS9/EF1.Combina frigorifica Samsung RB38A7CGTS9/EF

  • Capacitate totala: 387 litri
  • Clasa A cu un consum anual de 98 kWh
  • Sisteme si Functii: Twin Cooling Plus, Digital Inverter, Metal Cooling, Humidity Fresh, Cool Select, Full No Frost
  • Autonomie: 9 ore
  • Nivel zgomot: 35 dB
  • Dimensiuni: 59.5 cm latime, 65.8 cm adancime, 203 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Bosch KGE49AICA2. Combina frigorifica Bosch KGE49AICA

  • Capacitate: 419 litri
  • Clasa C cu un consum de 163 kWh
  • Sisteme si Functii: Low Frost, Functie vacanta, Super congelare, super racire, alarma usa deschisa
  • Autonomie: 20 ore
  • Nivel zgomot: 39 dB
  • Dimensiuni: 70 cm latime, 65 cm adancime, 201 cm inaltime

Vezi detalii si pret


 Bosch KGV58VLEAS3. Combina frigorifica Bosch KGV58VLEAS

  • Capacitate: 500 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 266 kWh
  • Sisteme si Functii: Low Frost, iluminare LED, Vario Zone, Vita Fresh, Indicator functioneaza, afisare temperatura frigider, Fresh Sense, protectie alimente precongelate
  • Nivel zgomot: 42 dB
  • Dimensiuni: 70 cm latime, 80 cm adancime, 193 cm inaltime

Vezi detalii si pret


LG GBB92MCACP4. Combina frigorifica LG GBB92MCACP

  • Capacitate: 384 litri
  • Clasa C cu un consum anual de 172 kWh
  • Sisteme si Functii: No Frost, Multiflow, Nature Fresh, Linear Cooling, Door Cooling, SmartThinQ, Wi-fi, alarma usa, blocare acces copii
  • Autonomie: 9 ore
  • Nivel zgomot: 35 dB
  • Dimensiuni: 60 cm latime, 66 cm adancime si 203 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Electrolux LNT7ME36X35. Combina frigorifica Electrolux LNT7ME36X3

  • Capacitate: 366 litri
  • Clasa E cu un consum anual 250 kWh
  • Sisteme si functii: Action Freeze, Custom Flex, Racire 360 de grade, Extra Chill, action Cool, Functie vacanta
  • Autonomie: 10 ore
  • Nivel zgomot:  38 dB
  • Dimensiuni: 59.5 cm latime, 65 cm adancime si 201 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Bosch KGN56XLEB6. Combina frigorifica Bosch KGN56XLEB

  • Capacitate: 508 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 262 kWh
  • Sisteme si Functii: No Frost, Vita Fresh, Super congelare, Super racire, VarioZone, Perfect Fit, Eco Mode
  • Autonomie 22 de ore
  • Nivel zgomot: 40 dB
  • Dimensiuni: 70 cm latime, 80 cm adancime si 193 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Samsung RB34T671ESA/EF7.Combina frigorifica Samsung RB34T671ESA/EF

  • Capacitate: 340 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 254 kWh
  • Sisteme si Functii: No Frost, Digital Inverter, All-Around Cooling, Space Max, Alarma usa, Congelare rapida, Racire rapida
  • Autonomie: 18 ore
  • Nivel zgomot: 35 dB
  • Dimensiuni: 59.5 cm latime, 65.8 cm adancime, 185 cm inaltime

Vezi detalii si pret


LG GBP32DSKZN8. Combina frigorifica LG GBP32DSKZN

  • Capacitate: 384 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 257 kWh
  • Sisteme si Functii: No Frost, Usa deschisa, Door Cooling, Multi-Flow, Smart Diagnosis, Blocare acces copii
  • Autonomie: 16 ore
  • Nivel zgomot: 36 dB
  • Dimensiuni: 59.5 cm latime,68.2 cm adancime, 203 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Beko RCNE560K40DXBN9. Combina frigorifica Beko RCNE560K40DXBN

  • Capacitate: 510 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 303 kWh
  • Sisteme si Functii: Neo Frost Dual Cooling, Compresor ProSmart Inverter, Racire rapida, Congelare rapida,
  • Autonomie: 16 ore
  • Nivel zgomot: 38 dB
  • Dimensiuni: 70 cm latime, 74.5 cm  adancime, 192 cm inaltime

Vezi detalii si pret


LG GBB62SEHMN10. Combina frigorifica LG GBB62SEHMN

  • Capacitate: 384 litri
  • Clasa E cu un consum anual de 257 kWh
  • Sisteme si Functii: No Frost, Smart Diagnosis, Alarma usa, Wi-fi, Blocare acces copii, Linear Cooling
  • Autonomie: 16 ore
  • Nivel zgomot: 36 dB
  • Dimensiuni: 59.5 cm latime, 66.8 cm adancime, 185 cm inaltime

Vezi detalii si pret

One thought on “Cele mai bune combine frigorifice – Ghid de cumparare si Recomandari

  1. LG GBF567PZCZB e genial! Are dozator, capacitate mare, bine organizat – tot ce vrei. Felicitari pt articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *