Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de reducerile de Home Deals doar la eMAG!

Capacitate ideala pentru un cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este un electrocasnic tot mai folosit in zilele noastre datorita posibilitatii de a incalzi mancarea mai rapid si uniform, economisind astfel timp important. Stiu ca au tot fost discutii pe aceasta tema – de a folosi sau nu cuptorul cu microunde pentru incalzirea mancarii, insa am sa va prezint pe scurt rezultatele celor mai recente cercetari facute de experti. Conform acestora calitatea mancarii nu este afectata, alimentele pastrandu-si aceleasi proprietati. Ba mai mult decat atat, multi doctori recomanda cuptorul cu microunde intrucat reuseste sa incalzeasca uniform mancarea in detrimentul plitei, care nu reuseste sa incalzeasca uniform. Insa, pentru ca alimentele sa fie consumate in cele mai sigure conditii, cercetatorii sustin ca ar trebui sa ne indreptam atentia in mod special catre intretinerea si igienizarea produsului. Personal, si eu am fost indus in eroare si am pus sub semnul intrebarii daca este sau nu in regula sa incalzesc mancarea in cuptorul cu microunde, iar in final a venit si raspunsul, motiv pentru care va propun sa gasim impreuna modelul potrivit.

Capacitate ideala pentru un cuptor cu microunde

Capacitatea constituie volumul interior al cuptorului si este masurata in litri. Marea majoritate a modelelor au o capacitate de 20-25 de litri, putand ajunge chiar si pana la 50 de litri. In principiu, aceasta va fi aleasa in functie de numarul membrilor familiei, intrucat determina in mod direct dimensiunile vasului cu mancare ca va putea fi introdus in aparat. Recomandarea mea ar fi ca modelul ales sa aiba o capacitate de minim 20 de litri in cazul in care sunteti o familie cu cel putin trei membri.

Putere

Puterea cuptorului este exprimata in wati (W) si constituie cantitatea de energie pe care aparatul o emite. Regula este destul de simpla: cu cat puterea acestuia este mai mare, cu atat mancarea va fi incalzita, gatita sau procesala intr-un timp mai scurt. In general, cele mai multe modele de cuptoare cu microunde au o putere cuprinsa intre 700 si 800 W, existand suficient de multe modele ce ating 900 W, ba chiar gasim si cuptoare cu putere de peste 1000 W.

Functii utile pentru un cuptor de microunde bun

In cazul in care doresti ca modelul ales sa fie unul dintre principalele ajutoare in procesul de gatit, atunci ar trebui sa acorzi o atentie deosebita diversitatii functiilor. De asemenea, este important sa poti regla si controla usor temperatura acestuia. Pentru cei ce sunt in cautarea unui cuptor cu microunde in diverse scopuri, dincolo de cele de baza – incalzirea alimentelor, recomandam sa dispuna de urmatoarele functii:

Timer este functia care permite reglarea duratei programului de procesare a unui produs, iar aceasta va fi reglata prin intemrediul afisajului pe care aparatul ni-l pune la dispozitie.

Gatitul cu aburi este una dintre cele mai interesante functii ale cuptoarelor cu microunde. Aceasta permite prepararea mancarii intr-un mod mai sanatos, conservand eficient nutrientii si vitaminele. In plus, gustul mancarii este mai bun si mai natural.

Grill-ul se refera la un grilaj unde poate fi preparata pizza sau un alt tip de mancare crocanta. Puterea functiei grill este ceva mai mare decat cea a cuptorului cu microunde mentionata separat.

Convectia reprezinta o functie speciala ce are la baza curenti de aer pentru prepararea mancarii. Practic, ventilatorul recircula aerul cald in interiorul aparatului, mancarea fiind preparata uniform chiar si in interior.

Dezghetarea constituie o functie foarte utila atunci cand ne dorim sa dezghetam mai rapid alimentele scoase direct de la congelator.

Incalzire rapida este ideal atunci cand suntem grabiti si dorim sa incaclzim mai rapid alimentele. Cuptorul va emana caldura mai puternica intr-un timp mai scurt, in acest fel, mancarea incalzindu-se mai rapid.

O alta functie utila, dar care nu are neaparat legatura cu procesul in sine este cea de Child Lock ce presupune blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa se poata juca in siguranta, fara sa deregleze aparatul. Panoul de control ne permite realizarea setarilor dorite cu foarte mare precizie, putand alege functiile dorite si temperatura de preparare. In principiu, pe piata gasim atat cuptoare cu microunde cu panou mecanic prin intermediul caruia putem regla temperatura si timpul de preparare cu ajutorul unor cuborane cu resorturi mecanice, cat si cuptoare cu panou digital. Mai mult decat atat, acesta ne permite si monitorizarea duratei programalor in desfasurare. In plus, la final, ar fi ideal sa existe un sistem de avertizare sonora pentru a semnala momentul in care putem scoate alimentele din interior.

Dimensiuni

In general, capacitatea aparatul si dimensiunile acestuia trebuie sa fie direct proportionale cu dimensiunile vaselor pe care le vom folosi pentru a incalzi mancarea. De asemenea, in vederea alegerii dimensiunilor potrivite, este esential sa masurati spatiul de care dispuneti, mai ales in cazul in care sunteti conditionat in vreun fel. Cu atat mai mult daca doriti un model de cuptor incorporabil,  este extrem de important sa stiti cu exactitate dimensiunile aparatului. In plus, cuptoarele over the range vor putea fi ampalasate si deasupra aragazului sau a plitei, oferind astfel un aspect uniform si simetric bucatariei.

Top 10 cele mai bune cuptoare cu microunde 2019

Siemens BF634LGS11. Cuptor cu microunde incorporabil Siemens BF634LGS1

Putere: 900 W

Capacitate: 21 litri

Functii: timer, dezghetare, incalzire, convectie, cook Control, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 59.4 cm latime, 38.2 cm adancime, 31.8 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Panasonic NN-DS596MEPG2. Cuptor cu microunde Panasonic NN-DS596MEPG

Putere: 1000 W
Capacitate: 27 litri

Functii: timer, auto cook, dezghetare, incalzire, abur, grill, 6 trepte de putere

Dimensiuni: 51.2 cm latime, 40 cm adancime, 34.7 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Samsung MG22M8074AT/OL3. Cuptor cu microunde incorporabil Samsung MG22M8074AT/OL

Putere: 850 W

Capacitate: 22 litri

Functii: timer, dezghetare, incalzire, blocare acces copii, mod eco, keep warm, 6 trepte de putere

Dimensiuni: 59.5 cm latime, 32 cm adancime, 38 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Beko MGB25333BG4. Cuptor cu microunde incorporabil Beko MGB25333BG

Putere: 900 W

Capacitate: 25 litri

Functii: timer, grill, auto cook, dezghetare, blocare acces copii, cane, legume, paste, cartofi, popccorn, peste, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 59.5 cm latime, 40 cm adancime, 38.8 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Beko MGB25332BG5. Cuptor cu microunde incorporabil Beko MGB25332BG

Putere: 900 W

Capacitate: 25 litri

Functii: timer, grill, auto cook, blocare acces copii, dezghetare, pizza, paste, peste, legume, popcorn, incalzire, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 59.9 cm latime, 40 cm adancime, 38.8 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Samsung GE83X6. Cuptor cu microunde Samsung GE83X

Putere: 800 W

Capacitate: 23 litri

Funtii: timer, grill, dezghetare, incalzire, blocare acces copii, 6 trepte de putere

Dimensiuni: 48.9 cm latime, 35.4 cm adancime, 27.5 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Bosch HMT75G4517. Cuptor cu microunde Bosch HMT75G451

Putere: 800 W

Capacitate: 17 litri

Functii: timer, grill, dezghetare, memorie, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 46.2 cm latime, 32 cm adancime, 29 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Electrolux EMS20300OX8. Cuptor cu microunde Electrolux EMS20300OX

Putere: 800 W

Capacitate: 18.7 litri

Functii: timer, dezghetare, incalzire, grill, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 46.1 cm latime, 37.3 cm adancime, 28 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Beko MGF20210X9. Cuptor cu microunde Beko MGF20220X

Putere: 800 W

Capacitate: 20 litri

Functii: timer, auto cook, blocare acces copii, grill, dezghetare, incalzire, 5 trepte de putere

Dimensiuni: 43.9 cm latime, 34 cm adancime, 25.8 cm inaltime

Vezi detalii si pret


Samsung MG23F301TAS10. Cuptor cu microunde Samsung MG23F301TAS

Putere: 800 W

Capacitate: 23 litri

Functii: timer, grill, blocare acces copii, mod eco, auto cook, dezghetare, legume, peste, incalzire, carne, 6 trepte de putere

Dimensiuni: 49 cm latime, 39.2 cm adancime, 27.5 cm inaltime

Vezi detalii si pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *