Campanii noi de reduceri propuse de magazine renumite:

Profita de reducerile de Home Deals doar la eMAG!

VORTEX VAI-A1217FA este un aparat de aer conditionat destul de simplu din perspectiva dotarilor, insa care se descurca eficient in sezonul cu temperaturi extreme. Este potrivit spatiilor de dimesiuni medii, insa mai multe detalii te invitam sa descoperi in continuare.

Aparatul de aer conditionat VORTEX VAI-A1217FA asigura o capacitate de modificare a temperaturii de 12000 BTU, ceea ce il face potrivit pentru incaperi cu suprafete de pana la 24 mp, valoare calculata la o inaltime standard de 2.7 m. Ei bine, aceasta suprafata poate varia si in functie de inaltimea incaperii si gradul de izolare al peretilor.

Indiferent de modul de functionare – incalzire sau racire – aparatul este incadrat in clasa de eficienta energetica A+. Este drept ca exista foarte multe modele care se incadreaza in clasa A++, insa si acest aparat inregistreaza un consum energetic rezonabil.

Tehnologia pe Inverter prezinta un rol foarte important in optimizarea activitatii aparautlui, caci compresorul are posibilitatea de a isi varia in mod automat turatiile, in vederea atingerii temperaturii  dorite mai rapid. Ulterior, cu un consum energetic redus, este suficienta doar mentinerea acesteia. Pe cicluri lungi de functionare, se pot inregistra economii cu apna la 30-40% comparativ cu un sistem de climatizare cu compresor clasic On/Off.

Sistemul de filtrare nu este cel mai performant, insa este capabil sa elimine eficient particulele de praf si poluare.

Functiile de baza ale acestui aparat sunt, desigur, cea de racire si cea de incalzire. In plus, aparatul mai beneficiaza si de alte cateva functii la fel de eficiente:

  • Dezumidificare si ventilare – asigura un climat uscat, pentru a nu oferi sansa mucegaiului sa se formeze.
  • Timer – permite programarea activitatii aparatului pe intervale orare, indiferent daca esti sau nu prezent acasa la momentul respectiv.
  • Auto-restart – presupune reluarea activitatii aparatului in mod automat, chiar si dupa o pana de curent, in conformitate cu setarile realizate de tine.
  • Autocuratare – se activeaza la un interval scurt de timp dupa finalizarea regimului de racire si se refera la uscarea rapida a schimbatorului de caldura pentru a nu permite formarea mucegaiului sau a bacteriilor pe suprafata sa.
  • I Feel – atribuie telecomenzii dublu rol: cel de control al unitatii interne, dar si de termostat ce va trimite feedback permanent catre unitatea principala pentru a mentine temperatura constanta.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, pe cea mai puternica inregistreaza 50 dB. Nu este cea mai mica valoare posibila, insa nu este nici suficient de mare incat sa creeze un real disconfort acustic.


Concluzii si Pareri

VORTEX VAI-A1217FA este un aparat de aer conditionat de clasa medie, ce se vinde la un pret foarte atractiv. Clientii actuali sunt de parere ca este o achizitie reusita, reusind sa isi faca treaba exact asa cum promite. Concret, sustin ca atat pe modul racire, cat si pe modul incalzire functioneaza foarte bine, iar functiile din dotare sunt foarte utile. Totodata, acestia apreciaza raportul calitate/pret a fi corect.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Utilizare Rezidential
Tip produs Standard
Suprafata de montare Perete
Suprafata acoperita recomandata 24 m²
Capacitate generala 12000 BTU
Capacitate de racire 12000 BTU
Capacitate de incalzire 12000 BTU
Eficienta energetica racire A+
Eficienta energetica incalzire A+
Inverter Da
Kit instalare inclus Da

UNITATE INTERNA

Dezumidificare (l/h) 1
Debit de aer unitate interna 460 m³/h
Nivel de zgomot unitate interna 50 dB
Culoare unitate interna Alb
Greutate unitate interna 8.5 Kg

EFICIENTA ENERGETICA

Coeficient randament sezonier la racire SEER 5.84
Coeficient randament sezonier la incalzire SCOP 4

SPECIFICATII TEHNICE

Tensiune alimentare 230 V
Agent de racire R410A (cantitate agent frigorific: 720g)

UNITATE EXTERNA

Nivel de zgomot unitate externa 56 dB
Culoare unitate externa Alb
Greutate unitate externa 27.5 Kg

Aparat de aer conditionat cu inverter VORTEX VAI-A1217FA, 12000 BTU/h, kit instalare inclus

9.1

Calitate

8.6/10

Pret

9.0/10

Design

9.3/10

Fiabilitate

9.5/10

Argumente PRO

  • Raport calitate/pret corect
  • Design placut
  • Kit de instalare inclus
  • Functia I Feel

Contra

  • Sistemul de filtrare nu elimina si virusurile, bacteriile si alergenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *